Aut of office

Ik ben gek op mijn werk, maar af en toe ben ik ook weleens thuis.
Nou had ik een paar maanden geleden gezien dat er in een theater in de buurt een voorstelling gemaakt werd door mensen mover autisme, en ik stuurde het naar mijn collega. Zij antwoordde: Ik koop een kaartje, ga je mee?

Zo gezegd, zo gedaan. Over Aut of office:

‘Op de werkvloer zijn psychische kwetsbaarheden een taboe. Hier willen we graag verandering in brengen. Onze theatervoorstelling is de katalysator van het gesprek: het zorgt ervoor dat mensen open en eerlijk met elkaar in gesprek gaan over hun eigen ervaringen.

Aut of Office is een wervelende, interactieve theatervoorstelling die op herkenbare wijze laat zien hoe het kan zijn als een collega een stoornis binnen het autistisch spectrum heeft. We laten zien welke uitdagingen er zijn en welke kansen er liggen. Bovendien vragen we ons hardop af wat er eigenlijk normaal is en wie dat bepaalt? Zijn we eigenlijk niet allemaal anders? En moeten we dáár niet gewoon mee om leren gaan?

Informatie, herkenbare en hilarische scenes, liedjes, prikkelende vragen aan het publiek, momenten voor reflectie wisselen elkaar af. Samen zetten ze de kijker aan het denken en brengen ze het gesprek op gang.

De voorstelling is geschikt voor iedereen die collega’s heeft! Daarnaast ook passend voor: leidinggevenden, HR medewerkers, personeelsfunctionarissen, aandachtsfunctionarissen op gebied van inclusie en diversiteit, Arbeidsdeskundigen, arbo artsen en natuurlijk iedereen (vanaf 18 jaar) met autisme.’

Ik kan jullie vertellen dat het een hele leuke en herkenbare voorstelling was. Ik vind het echt enorm goed dat er aandacht voor is want die bewustwording is nog wel erg nodig. Als iemand met autisme iets niet wil doen wat jij van hem vraagt, dan is nee ook een antwoord. Dit moet je ook kunnen/willen accepteren. Niet dat dat voor alle situaties geldt, maar toch is het goed om te beseffen dat niet het hele leven vol is van mensen die overal JA op zeggen. Dat is trouwens van toepassing op de hele mensheid, en niet alleen op mensen met autisme.

Nu ga ik mijn bed in want morgen mag ik weer vroeg aan de bak.

Liefs,
S.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s